SUBMENU

WONEN&CO


Stof tot nadenken

Gordijnen of andersoortige raambekleding voorkomen niet alleen inkijk van buiten, ze houden de warmte binnen én ze dragen bij aan de akoestiek en de sfeer in het interieur. Volgens Lars Onel, eigenaar van Onel Window Dressings in Haarlem, mogen we experimenteren met onze gordijnen, jaloezieën en vouwgordijnen. ,,Nu het wat kouder wordt, begint raambekleding weer een grotere rol te spelen. Vaak is het een ondergeschoven kindje en dat is jammer, want het is een essentieel onderdeel van het interieur. Het zijn grote oppervlaktes in huis en dat maakt het spannend. Het is met een klein stofstaaltje in de hand ook best lastig om in te schatten wat het effect van een kleur of een materiaal is.”

Daarom kiezen veel mensen voor neutrale tinten, stelt Onel. ,,Dat is jammer, want met kleur kun je een veel spannender effect bereiken. Wij hebben geen winkel, maar we komen bij onze klanten langs om advies te geven. Ik zie meteen hoe een gordijn of jaloezie uitpakt in het totaalplaatje. Dan gaat er een wereld voor je open. Gelukkig durven steeds meer mensen voor kleur te kiezen. Een gordijn moet matchen met de rest van het interieur. Bijvoorbeeld bij de vloer, maar ook bij een mooie lamp.”

Momenteel zijn volgens Onel vooral prints en luxe materialen een trend. De kleur azuurblauw is enorm in opkomst, evenals jaloezieën in kopertinten. ,,We laten mensen zien dat het anders kan dan standaard. Overgordijnen blijven echte sfeermakers. Het is heel mooi om een licht gordijn te combineren met een donker vouwgordijn. Vaak kiezen mensen juist het omgekeerde.”


Lees het volledige artikel op: WONEN&CO
home | overzicht